125 jaar Christelijk Onderwijs in Giessenburg

4 oktonber 2021

Expositie 125 Christelijk onderwijs Op 1 februari 1896 werd voor de voormalige dorpen Giessen-Nieuwkerk, Giessen-Oudekerk en Peursum een christelijke school geopend. De school genaamd "School met den Bijbel" was in het begin in een klein gebouwtje op Bovenkerk, thans Bovenkerkseweg 34-36. Al heel snel werd er een nieuwe school en een schoolhuis gebouwd, thans Bovenkerkseweg 14. In 1986 verhuisde de school naar de Johan de Kreijstraat 2 in de nieuwbouw van Giessenburg. De school kreeg toen de naam CBS DE HOEKSTEEN.

Dit jaar bestaat de school dus 125 jaar. Dit was voor museum Het Reghthuys voldoende reden om een expositie in te richten over 125 jaar christelijk onderwijs in het dorp Giessenburg. In het museum zijn heel veel foto's van vroeger en nu te bewonderen. Daarnaast zijn er allerlei school-attributen uit vroegere tijden uitgestald. Maar ook de tegenwoordige tijd is niet vergeten.

De expositie is echt een bron van nostalgie. Duizenden kinderen hebben in de loop der jaren de school bezocht. Velen zullen met enig weemoed terugdenken aan die "goeie ouwe tijd".

Nu is er gelegenheid om weer de oude sfeer van vroeger op te snuiven. Misschien is het een idee om met oud klasgenoten deze expositie te bezoeken. Organiseer een re√ľnie met je oude klas. U kunt naast de gebruikelijke openingstijden ook op alle werkdagen in de week als groep afspreken.

De expositie start zaterdag 9 oktober en duurt tot 15 januari 2022.

Het museum is gevestigd aan de Dorpsstraat 10 in Giessenburg en is elke woensdag- en zaterdagmiddag open van 13.30 uur tot 17.00 uur. Groepen kunnen op afspraak elke dag het museum bezoeken.

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator, een secretaris en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Het museum is vanaf 26 januari weer open is. Natuurlijk met inachtneming van de corona regels.
woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak
De huidige expositie CBS 125 jaar blijft voorlopig nog even staan om iedereen de gelegenheid te geven het museum te komen bezoeken.

0184 65 28 72
bgg 0184 65 15 77

Museumstuk

Het is een blikvanger in het museum als je binnenkomt. En vertaald zou het een ossenoog zijn... > Lees verder

Volg ons ook op Facebook

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder