Museumstuk - bord heren van Giessenburg

September 2018 - Riët Timmerman

In de hal van Museum Het Reghthuys hing al jaren een overzicht van de heren en vrouwen van Giessenburg. Het was gemaakt door Pieter Verrips, die in het kader van zijn studie geschiedenis onderzoek heeft gedaan naar deze heren en vrouwen.
In april 2018 is het bord vervangen door een nieuw exemplaar. Het is twee meter hoog en gemaakt door Wim van Wijngaarden.

Heren en vrouwen van Giessenburg

In het midden is een chronologische lijst weergegeven met de namen van de heren en vrouwen van Giessenburg met daaromheen afbeeldingen van schilderijen of foto’s van deze personen. Bovenaan staat een oorkonde met zegel van Arent van Gent uit 1455.
Onder de lijst hangt het zegel van Arent van Gent uit 1412. Helemaal onderaan is een schilderij te zien van het kasteel De Giessenburg.

 

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator, een secretaris en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Het museum is vanaf 26 januari weer open is. Natuurlijk met inachtneming van de corona regels.
woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak
De huidige expositie CBS 125 jaar blijft voorlopig nog even staan om iedereen de gelegenheid te geven het museum te komen bezoeken.

0184 65 28 72
bgg 0184 65 15 77

Museumstuk

Het is een blikvanger in het museum als je binnenkomt. En vertaald zou het een ossenoog zijn... > Lees verder

Volg ons ook op Facebook

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder