Museum het Reghthuys weer open

16 februari 2022

Museum Het Reghthuys in Giessenburg heeft haar deuren weer geopend. De huidige expositie '125 jaar Christelijk Onderwijs in Giessenburg' is verlengd tot en met zaterdag 12 maart, zodat iedereen nog de gelegenheid heeft deze leuke expositie te gaan bekijken.

Vanaf 26 maart opent het museum de nieuwe expositie 'Pronkstukken', "en daar hebben we de inwoners van Giessenburg en Schelluinen voor nodig", aldus Bert den Boer, voorzitter van de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen. "Hebt u een bijzonder voorwerp, oud of modern, en heeft het een leuk verhaal, dan willen we dat graag tentoonstellen. Een klein meubel, bijzondere huisraad, een apart sieraad, een uniek kunstvoorwerp of zelfs een kleine verzameling… het is aan u." Bert den Boer benadrukt dat het pronkstuk ook anoniem kan worden tentoongesteld als dat is gewenst. "We hopen dat veel bewoners uit Giessenburg en Schelluinen, maar ook streekgenoten, aan deze unieke expositie willen meewerken." De tentoonstelling blijft staan tot in de zomer. Aanmelden of meer informatie kan bij Bert den Boer via 06-51075393.

De Geschiedkundige Vereniging is overigens ook op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. "Het organiseren van tentoonstellingen is erg leuk om te doen", zegt Bert den Boer, "maar het aandachtsgebied van de vereniging is afgelopen jaren verbreed en vraagt steeds meer inzet van het bestuur. Om onze tentoonstellingscommissie te versterken en de taken van het bestuur wat te verlichten, zijn op zoek naar een enthousiaste conservator en een even enthousiast bestuurslid PR en communicatie". Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.geschiedkundigevereniging.nl of bellen naar Bert den Boer 06-51075393. De voorzitter hoopt ook hier veel reacties op te ontvangen: "Wij zijn een vereniging, die veel activiteiten organiseert en die de laatste jaren steeds meer optreedt als belangenbehartiger van de cultuurhistorie binnen de gemeente Molenlanden. We zijn dus een betrokken vereniging, die midden in de maatschappij staat en waar je ook nog eens veel mensen ontmoet. Dus gewoon even bellen!".

Museum Het Reghthuys is geopend elke woensdag- en zaterdagmiddag van half twee tot vijf uur. Uiteraard zijn de geldende coronamaatregelen nog van toepassing zoals het dragen van een mondmasker tijdens het rondlopen en ook zullen de suppoosten erop toe zien dat bezoekers voldoende afstand houden.

Museum Het Reghthuys

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator, een secretaris en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Het museum is vanaf 26 januari weer open is. Natuurlijk met inachtneming van de corona regels.
woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak
De huidige expositie CBS 125 jaar blijft voorlopig nog even staan om iedereen de gelegenheid te geven het museum te komen bezoeken.

0184 65 28 72
bgg 0184 65 15 77

Museumstuk

Het is een blikvanger in het museum als je binnenkomt. En vertaald zou het een ossenoog zijn... > Lees verder

Volg ons ook op Facebook

Fotobank

Honderden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder